НОВИНИ

Изборите в САЩ: Тръмп и Сандърс печелят вота в Ню Хемпшир

Републиканецът Доналд Тръмп и демократът Бърни Сандърс са победители на първичните избори в щата Ню Хемпшир. Надпреварата беше между основните кандидати на двете основни партии. Вотът, обаче, се оказа поражение за бившата първа дама. Хилари Клинтън загуби от Сандърс.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:12, 10.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Милиардерът от Ню Йорк спечели около 60 на сто от гласовете на първичните избори в Ню Хемпшир. Според социолозите победата на Доналд Тръмп се дължи на безпокойство сред републиканските избиратели от нелегалната имиграция, задаващия се икономически хаос и заплахата от терористични атаки в Съединените щати.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ на Републиканската партия : Ние ще променим армията. Тя отново ще бъде голяма, силна и мощна. Аз ще бъда най-великият президент, който Бог е създавал. Повярвайте ми. Ние ще направим нашата страна силна. Ние ще започнем отново ще имаме победи.

Демократите в Ню Хемпшир отхвърлиха Хилари Клинтън. Според анализаторите причината за поражението й е, че е предложила на избирателите познатата закостеняла умерена политика. За победителя сред демократите Бърни Сандърс, избирателите в Ню Хемпшир искат промяна.

;
Бърни Сандърс, кандидат за президент на САЩ на Демократическата паратия: Това, което хората тук заявиха е, че е твърде късно икономическата криза, пред която сме изправени, да бъде преодоляна със същата остаряла политика и със същите икономически методи".
След поражениетоХилари Клинтън поздрави опонента си за победата. Но бившата първа дамапредупреди, че ще продължи с нови сили кампанията си и ще се бори за всеки глас.Ню Хемпшир е вторият американски щат, в който се провеждат първични избори. Миналата седмица при вота в Айова спечелиха републиканецът Тед Круз и демократът Хилари Клинтън.


За трудностите в кампанията на Хилари Клинтън - вижте коментара на Ваня Ефтимова "Хилари Клинтън: недолюбваната".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов за срещата в Лондон: Не сме бягали от неудобни въпроси
Даниел Митов за срещата в Лондон: Не сме бягали от неудобни въпроси
Състезания по света за Международния ден на палачинката
Състезания по света за Международния ден на палачинката