НОВИНИ

Жители на Войводиново излязоха на протест в защита на пребития ефрейтор

В подписка повече от 300 души искат максимални ефективни присъди за двамата роми, които нападнаха военния на Йордановден. През целия ден днес властите събаряха незаконни постройки в ромския квартал. Днес багерите бутнаха 8 къщи от общо 16-те описани като опасни за живеене.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:24, 10.01.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

От рано сутринта започна събарянето на незаконните постройки, издигнати върху общински терени. Повечето къщи в махалата бяха празни, но някои от обитателите все пак се опитаха да приберат покъщнината си.

Анка Пакетова - леля на обвиняемите братя: Божеее, не искам да излизам от къщата, нямам дом, ни пари. Нищо, ден за ден живеем ние, душа.
- Що се наложи да напуснем махалата?! - Според вас защо се наложи? Да ни трепат нас. - Ами и ние не сме направили нищо, ама напуснахме.

Тези, които не са прибрали багажа си могат да го вземат от общината, където ще се съхранява по опис. От местната власт са категорични, че са предложили възможности на хората да закупят парцели, върху които да построят законни къщи.

Димитър Тосев - кмет на село Войводиново: Никой не е дошъл да заяви и да започне нещо да прави за тези парцели. Сега хората от селото не искат да бъдат давани тези парцели.

Никой в квартала не е плащал през годините данък сгради, нито такса смет, а в района има официално едва четири водомера.

Петко Петров - служител ВиК: Нашата отговорност на ВиК е до водомер. След водомер те как си дават вода и на кой и как я дават не знаем.

От община Марица" са твърдо решени до две седмици да приключат с изравняването на незаконния квартал.

Петър Минков, зам.-кмет община Марица: Върху декар и половина са построени тези постройки и в тях живеят 250 човека - можете да си представите за какво строителство става въпрос и за какви условия за живот става въпрос.

От местната власт обявиха, че жителите на ромската махала ще могат да закупят терени в съседни села, ако решат да останат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха забраната живеещите до сцената в Пловдив да отварят прозорците си
Отмениха забраната живеещите до сцената в Пловдив да отварят прозорците си
Румъния поема председателството на Съвета на Европейския съюз
Румъния поема председателството на Съвета на Европейския съюз