НОВИНИ

Врата на трамвай затисна детска количка

В София врата на трамвай затисна детска количка. За щастие, никой не пострада. Остана само уплахата за майката и бебето. Ватманката е отстранена от работа за днес, а по случая е образувана проверка. На ден срещу ватмани постъпват поне по две жалби, казаха от Столичния електротранспорт.

Милена Кирова
от Милена Кирова оператор: Натали Янакиева
17:03, 10.05.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Малко след 10 сутринта Красимира се връща от разходка с двегодишната си дъщеричка. Решава да се качи на трамвай номер 6. Пътува до дома си. На слизане избира третата врата, защото стълбите са по- ниски и подходящи за майки с деца.

Красимира Йорданова : Госпожата отваря вратите и внезапно затваря средната врата. Двете врати защипват ето така количката. Детето изрева. Дефакто колелата и крачетата навънка. Тази част от тялото вътре.

Веднага се намесват останалите хора в трамвая и успяват да освободят количката от вратата.

Красимира Йорданова : Слезнах. Тя започна да се разправя с мен. Да ме псува. Да ми казва, че не е видяла, разбира се, какво се случва. Казвам : ,,За какво са ви тези огледала?". ,,Ама при мен ми дава индикация отворена врата,, - отговорила ватманката.

От Столичния електротранспорт обясниха, че е възможно действително ватманката да се е объркала, ако лампичката на копчето за вратата не свети.

инж. Иво Василев - Столичен електротранспорт: Ако бързо изгори не може веднага да се ориентира дали вратата е отворена или е затворена, защото трябва да свети, ако е отворена вратата.

В писменото си обяснение ватманката разказва за случката от нейната гледна точка.

инж. Иво Василев - Столичен електротранспорт: Тя твърди, че се е извинила на пътничката и агресивното поведение реално не е било от нейна страна, а обратно. Има трима свидетели, че не се е държала агресивно.

Независимо какво ще покажат проверките, ватманката ще плати глоба от 20 лева и ще отговаря пред етична комисия. Най-тежкото наказание, което я грози е забележка, тъй като това е първото ѝ нарушение.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София Коради - Мама Еразъм, получава наградата Карл V
София Коради - "Мама Еразъм", получава наградата Карл V
Обстановката в Ловеч се нормализира след вчерашната градушка
Обстановката в Ловеч се нормализира след вчерашната градушка