НОВИНИ

Продават маратонки за 4 милиона долара

Луксозните модни марки "Бисион" и "Маш Къстъм Кикс" създадоха най-скъпите маратонки в историята. Чифтът струва 4 милиона долара и парите от продажбата му ще бъдат дарени на благотворителна фондация от американския град Нашвил, щата Тенеси.

bnt avatar logo
от Георги Петров
09:15, 30.03.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Създаването и продажбата на обувките представлява пореден етап от сътрудничеството между "Бисион", "Маш Къстъм Кикс" и фондацията "Солс Фор Соулс". Маратонката е кръстена "Огнената маймуна" в съответствие с китайската Нова година, според която 2016-а ще е годината на маймуната. По нея могат да се видят инкрустирани парчета от бели диаманти и сини сапфири. Освен това дизайнът на обувката е взет от този на маратонките на суперзвездата на "Ен Би Ей" Дуейн Уейд.

Дан Гамаш, "Маш Къстъм Кикс": "Опитваме се да видим колко далеч можем да стигнем без видът да стане ужасно безвкусен. В крайна сметка лесно можеш да залепиш няколко диаманти на обувка и да обявиш, че си направил най-скъпата обувка на света, и да ти отговорят, че и дете би могло да направи това. Точно затова беше методичен процес на преценка докъде да стигнем с украсата, за да запазим вида класен и приятен, което беше добре."

Базираната в Нашвил организация "Солс Фор Соулс", която ще получи приходите от маратонките, събира нови и използвани обувки, за да преразпредели средствата от техните продажби чрез директни дарения на нуждаещи се. Дотук фондацията е продала над 22 милиона чифта обувки в над 127 страни, сред които Кения, Непал и Хаити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима души са обвинени за взрива в Горни Лом
Четирима души са обвинени за взрива в Горни Лом
Шестима души загинаха при самолетна катастрофа в Канада
Шестима души загинаха при самолетна катастрофа в Канада