НОВИНИ

Връчиха годишните награди на Фондация "Васа Ганчева"

Фондация "Васа Ганчева" отличи млади таланти в областта на телевизионната журналистика и публицистика, както и на художествения превод от скандинавски езици. В категория за "Писател и издател" наградата получи авторът Йордан Радичков, внук на известния български писател, а за редактори призът отиде за списание "Нула 32".

bnt avatar logo
от Тереза Кънчева
23:04, 23.04.2019
Чете се за: 00:51 мин.
Още

За седма поредна година Фондация "Васа Ганчева" oтличи започващи профилираното си обучение млади хора и прохождащи специалисти.

В журито участваха представители на академичната общност като проф. Вера Ганчева и проф. Лилия Райчева. И тази година е било истинско предизвикателство да се отсеят най-добрите.

Вера Ганчева, председател: Te трябва да бъдат разбира се, талантливи, трябва да бъдат жизнени, трябва да се представят много добре, да имат усет за достойнството на своята професия и затова какво всъщност тя би трябвало да носи на обществото и на тях лично.

Отличен с Награда "Васа Ганчева" за писател и издател е Йордан Радичков, внук на известния български писател. Призът е за приносът му в книгоиздаването, поезията и белетристика. Радичков разкри и какви усилия е трябвало да положи за реализарането на творческия му път.

Йордан Радичков: Абсолютно никакви, когато едни хора проявяват такова голямо уважение към работата ти.

Илия Димитров и Борислава Лозанова получиха награда за редактори на списание "Нула 32". За новите културно-обществени, идейни и художествени хоризонти пред българската журналистика и публицистика.

Илия Димитров, редактор на списание "Нула 32": Тайната е именно всичко това, което вече е казано без да рушим традициите, ние да го кажем по нов начин с нови думи и това е целта на нашата работа.
Борислава Лозанова, редактор на списание "Нула 32": Има смисъл да се правят издания, защото те остават и се съхраняват, и това което е напечатано на страниците е по-важно и по-смислено.

След церемонията организаторите вече мислят за осмото издание на наградите на Фондация "Васа Ганчева".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов голям пожар край Париж, покриват Нотр Дам с брезент за защита
Нов голям пожар край Париж, покриват "Нотр Дам" с брезент за защита
Убиха показно сръбски бизнесмен край Баня Лука
Убиха показно сръбски бизнесмен край Баня Лука