НОВИНИ

Връчиха годишните награди на Германо-Българската индустриално-търговска камара

Рекорден стокооорот между България и Германия. За миналата година е стигнал 8 милиарда евро. Това стана ясно на церемонията по връчването на ежегодишните награди на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
23:15, 24.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

За 15-и път бяха отличени фирми, заслужили признание в 3 категории - "Голямо предприятие", "Малко и средно предприятие" и "Социален ангажимент". Победителите са избрани на база принос за развитието на българо-германските отношения. Президентът на камарата Тим Курт подчерта, че през изминалата година двете държави са имали отлични взаимоотношения и изрази надежда през следващата да стигнат нови върхове.

Вицепремиерът Томислав Дончев от своя страна посочи, че Германия е приоритетна експортна дестинация за България. Той отбеляза обаче, че страната трябва да се усъвършенства като място за правене на бизнес. На първо време да облекчи бюрокрацията, а и да си подобри инфраструктурата най-вече в Северна България, за да се привличат там повече чуждестранни инвестиции. Вицепремиерът отчете още размерът на германските инвестиции у нас.


Томислав Дончев - вицепремиер: Близо 150 милиона инвестиции на годишна база през последните три години. Ако вие заедно с нас мислите обаче един хоризонт не от две или три, а от 5 или 6, 7, 8, 9, 15 години напред заедно с вас трябва да се опитаме да направим повече в сферата на образованието, защото стратегическата инвестиция в бъдещето на една държава и нейната икономика, от която сте част, минава през това да създаваме, да отглеждаме качествени кадри.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава усложнена обстановката в област Смолян
Остава усложнена обстановката в област Смолян
Папа Франциск следи отблизо обстановката във Венецуела
Папа Франциск следи отблизо обстановката във Венецуела