Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи наградата "Студент на годината" в категория "чуждестранен студент" в Народен театър "Иван Вазов". Призът получи Катерина Льончева от гр. Струмица, Република Македония, студент в Медицински университет в София, съобщиха от Министерството на външните работи.

В речта си заместник-министър Георгиев е изразил подкрепа към студентите, избрали да останат и да се образоват в България. "Няма друго място в света, което заслужава повече вашия капацитет, знания и умения от собствената ви Родина", е заявил той. Георгиев е допълнил, че Министерството на външните работи е готово да предоставя възможности за реализация на студентите, желаещи да инвестират в себе си в името на държавните интереси.

В тържествената церемония са участвали още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев , председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, народни представители, заместник-министри.