НОВИНИ

Връчиха наградите "БАФТА"

Филмът „1917" е големият победител на филмовите награди "БАФТА".

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:15, 03.02.2020
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Без изненади на наградите БАФТА. Но с доза критики към Британската академия заради липсата на разнообразие сред номинираните.

Историческата драма "1917" триумфира с общо седем награди, включително за най-добър филм и най-добър режисьор - за Сам Мендес.

Сам Мендес: Благодаря БАФТА за тази наистина прекрасна вечер. Много благодаря и на всички, които гледаха филма в кината.

Филмът „Жокера" спечели три награди. Рене Зелуегър и Хоакин Финикс отново бяха отличени съответно за най-добра женска и мъжка роля.

Хоакин Финикс: Много от заслужилите ми колеги не получават същите признания. Мисля, че пращаме твърде ясно послание към хората с друг цвят на кожата, че не са добре дошли, а това са хора, които са допринесли за средата и индустрията ни.

Отличията за поддържащи роли отидоха при Лора Дърн и Брад Пит, който обаче не успя да присъства в Роял Албърт Хол. Статуетката прие Марго Роби, която прочете речта на актьора. В нея Брад Пит посочва: "Великобритания, чух, че вече си сингъл... добре дошла в клуба. Успех със споразумението за развода". И се шегува с решението на Хари и Меган да се откажат от кралските си задължения и да се преместят в Канада.

Марго Роби: Той каза, че ще нарече наградата си Хари, защото е много развълнуван да я занесе в Щатите. Негови думи, не мои! Благодаря!

Корейският филм „Паразит" спечели две награди - за оригинален сценарий и за чуждоезичен филм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстоят засилени проверки на всички кораби, пристигащи в Бургас и Варна
Предстоят засилени проверки на всички кораби, пристигащи в Бургас и Варна
Кое е най-доброто за опазването на колекцията на  Васил Божков?
Кое е най-доброто за опазването на колекцията на Васил Божков?