Кай Орлинов е носителят на Гран при за 2018 година на Международния младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори", който се провежда в Добрич. Над 50 изпълнители от страната и чужбина участваха в тазгодишното издание на конкурса.

Добрич

За 22 път в Добрич се проведе творческа среща, на която млади надежди изявяват таланта си пред майстори.

проф. Виктор Чучков - председател на журито: "Това е едно щастливо отново издание, защото се радваме на блестящи талатни. И когато чуя, че има спад в кандидатстването в музикална академия, в музикалните училища просто това страшно ме учудва, защото тук се събира един букет от български и чуждестранни таланти, от няколко специалности."

Конкурсната програма включва изпълнения на пиано, цигулка, виола и виолончело на солисти, клавирни дуа, камерна музика. Участниците бяха оценявани от жури в състав - проф. Виктор Чучков, проф. Гинка Гичкова, проф. Фаусто Ди Чезаре, проф. Стефан Попов и доц. Огнян Константинов.

Божидар Бенев - цигулар, първа награда в категория "Камерна музика": "Аз съм много радостен да участвам в този конкурс. Жури пристижно, оспорвана все пак конкуренция и за нас е удоволствие всеки път, независимо дали се печели или не."
Виктория Маринова - цигулка, първа награда във втора възрастова група: "Аз се явявам за трети път и съм много щастлива да свиря пред това жури."

На специална церемония бяха наградени лауреатите. А журито поднесе своята музикална изненада.