Младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив стана полицай на годината. Той беше отличен за предотвратяване на взломна кражба извън работно време. Колективната награда получиха служителите на полицията в Бургас, като най-резултатни в ежедневната борба с криминалния контингент. С връчването на отличията МВР показва, че създава и положителни истории - каза на церемонията вътрешният министър Румяна Бъчварова.

© БТА

След полунощ на 25 юли, младши инспектор Емануил Манолов вижда от балкона как крадци се опитват да влязат с взлом у съседите. Заедно с баща си успяват да ги спрат. Задържаните се оказват част от организирана банда за домови кражби.

Полицаят на 2015-та Емануил Манолов е в системата от три години и вярва, че всеки от колегите му намира своята мотивация, за да си върши работата.

Mл. инспектор Емануил Манолов - Охранителна полиция - Първо РУ - Пловдив: От доста малък мечтаех да стана полицай, сбъдна ми се мечтата и сега го работя с желание и сърце. Според мен всички полицаи са такива, просто трябва да имаш и малко късмет, да улучиш момента.

Голямата колективна награда получиха полицаите от Бургас заради най-големия брой бързи и незабавни производства, успехите в борбата с наркотиците и с нелегалната имиграция. Бургаската полиция няма нито едно неразкрито убийство през миналата година, допълни шефът на дирекцията.

Ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас: Денонощен труд, всеотдайност и мотивация. Критерият за успех е чувствата за сигурност в обществото. Считам, че с всички свои действия спомагаме това чувство да бъде по-силно.

На церемонията бяха връчени още награди за борбата с трафика на нелегални имигранти, телефонните измами, въоръжени грабежи, за върната икона в Бухово и над 10 случая на отказан подкуп.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи: С връчването на тези награди може да докажем, че МВР създава и положителни истории, дава примери, които не бива да пренебрегваме и забравяме Благодаря ви колеги за усърдието, професионализма и смелостта, истински се гордеем с нас.

Отличие за граждански принос към работата на полицията получи координаторът на гореща линия за безопасен интернет Георги Апостолов.