Проведоха се 24-те поред награди "Златна игла". Иван Донев е "Дизайнер на годината". Приз се връчи и в нова категория. По традиция на церемонията дефилираха новите надежди на българският моден подиум.


Най-добър млад дизайнер за 2018 година е Елена Златева. Отличието "Модна къща на годината" грабна КНАП.

Марина Младенова и Дилян Марков станаха "Моден гримьор" и "Моден фотограф".

Иван Донев, дизайнер: Всеки един модел, който представих беше една различна емоция която преживях през тези 5 години от както аз съм дизайнер. Моето пожелание е по-скоро за младите таланти за това да се борят, за това да преследват мечтите си и да не се отказват, без значение колко е висока цената на успеха.

"Златна игла" се връчва за 24 поредна година. По традиция председателят на журито проф. Любомир Стойков сподели, че изборът не е бил лек.

Проф. Любомир Стойков: Искам да подчертая, че интересът към събитието "Годишни Модни Награди" расте непрекъснато, особено от младите дизайнери, което много ме радва, тъй като тази вечер ще има не един, не два, а цели три дебюта".

За първи път тази година приз се връчи в нова категория - "Булчинска мода". Статуетката грабна Христо Чучев. Специален гост на церемонията беше известният италиански дизайнер Алберто Веделаго.