НОВИНИ

Връчиха наградите "Златна игла"

Проведоха се 24-те поред награди "Златна игла". Иван Донев е "Дизайнер на годината". Приз се връчи и в нова категория. По традиция на церемонията дефилираха новите надежди на българският моден подиум.

bnt avatar logo
от Ирена Маринова
22:57, 14.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Най-добър млад дизайнер за 2018 година е Елена Златева. Отличието "Модна къща на годината" грабна КНАП.

Марина Младенова и Дилян Марков станаха "Моден гримьор" и "Моден фотограф".

Иван Донев, дизайнер: Всеки един модел, който представих беше една различна емоция която преживях през тези 5 години от както аз съм дизайнер. Моето пожелание е по-скоро за младите таланти за това да се борят, за това да преследват мечтите си и да не се отказват, без значение колко е висока цената на успеха.

"Златна игла" се връчва за 24 поредна година. По традиция председателят на журито проф. Любомир Стойков сподели, че изборът не е бил лек.

Проф. Любомир Стойков: Искам да подчертая, че интересът към събитието "Годишни Модни Награди" расте непрекъснато, особено от младите дизайнери, което много ме радва, тъй като тази вечер ще има не един, не два, а цели три дебюта".

За първи път тази година приз се връчи в нова категория - "Булчинска мода". Статуетката грабна Христо Чучев. Специален гост на церемонията беше известният италиански дизайнер Алберто Веделаго.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов ще се срещне с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц
Бойко Борисов ще се срещне с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц
Премиерът на Словакия обяви при какви условия ще се оттегли от поста
Премиерът на Словакия обяви при какви условия ще се оттегли от поста