НОВИНИ

Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към българския бизнес

Четири награди "Златна мартеница" за принос към българския бизнес бяха връчени тази вечер. Компанията "Победа", веригата ресторанти "Хепи", фирмата "Лав Мейд Лав Интернешънъл" и политикът с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България Петър Кънев получиха наградите. Почетна грамота получи и списание "Наш дом" за подкрепа на българските производители.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:53, 01.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Четири категории, три компании, един политик, отстояващ интересите на българския бизнес и почетна грамота. Така се обобщава тазгодишната церемония "Златна мартеница".

Михаил Чоролеев, изпълнителен директор на "Победа" АД: По принцип е добре да има такива награди в икономиката, защото това е много добър знак за една компания, че усилията, които полага са оценени от общността и от колегите. Това е най-важният приз.
Теодора Попова, изпълнителен директор на "Хепи" ЕАД: "Златна мартеница" е награда за българските производители и това е в подкрепа на българското производство. Малкият, средният, големият бизнес - ние сме работодатели и такива награди ни дават още по-голям стимул.

Президентът Румен Радев поздрави победителите и заяви, че от качеството на производството, въсщонст зависи бъдещето на страната ни.

Румен Радев, президент на Република България: Представителите на т. нар. малки предприятия. Вие сте малки само като име и може би като обем на продукция. Но всъщност вие сте много големи, вие сте големи с вашия кураж, вие сте големи с вашите идеи и упоритост в една нелека среда вие да произвеждате, да се утвърждавате тук и да бележите успехи и навън.

Ежегодният приз е вдъхновен от уникалния български обичай за мартеницата като пожелание за здраве и благополучие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на културата от Европа и Азия пробваха да изработят мартеници
Министрите на културата от Европа и Азия пробваха да изработят мартеници
​Партия Воля ще си сътрудничи с групата Европа на нациите и свободите
​Партия "Воля" ще си сътрудничи с групата "Европа на нациите и свободите"