Фондация „Димитър Цонев“ присъжда наградите си в подкрепа на качествената българска журналистика. За да запази и почете примера на нашия колега, фондацията организира конкурс за телевизионна журналистика.

Днес колеги, роднини и приятели на Митко Цонев представят резултатите.

Две от наградените дами познаваме добре от телевизионния екран, а останалите наградени и техните качества тепърва ще опознаем в следващите години.

В категория за телевизионен водещ наградата отива при Радина Червенова от БНТ. Другите номинирани бяха Николай Дойнов от Нова телевизия, Антон Хекимян от bTV,.
както и Мартина Ганчева от "Bulgaria ON AIR", Николай Кръстев от "Bloomberg TV Bulgaria", Николай Лефеджиев от "ТВ Европа" и Николай Панков от "СКАТ".

В категорията за телевизионен репортер наградата отива при Миролюба Бенатова от Нова телевизия. Другите номинирани в тази категория бяха Надежда Василева от БНТ, Димитър Димитров от Bulgaria ON AIR, както и Стоян Георгиев от bTV, Ани Балджиян от "ТВ Европа", Наделина Анева от "Канал 3" и Теодора Салагьорова от "СКАТ".

Победител в секция „Студентска“ на конкурса стана отбор от 9 студенти от специалност „Медии и журналистика“ в УНСС.

Да си спомним за Митко Цонев

Да си спомним за Митко Цонев

Нашият скъп колега Димитър Цонев ни напусна внезапно на 23 август 2016 г.. Година по-късно, на същия ден, стана ясно името на новия генерален директор...

Радина Червенова обяви, че паричната си награда ще дари на фондация „Димитър Цонев“, за да може с нея да бъде подпомогнато обучението по журналистика на студент:

Радина Червенова - водещ в БНТ: Специалното с Митко е, че освен колеги ние, бяхме и приятели - много добри приятели. И както всеки можеше да си гледа работата, както всеки можеше да си прави новините, това не пречеше вечер да се събираме и да празнуваме всякакви поводи.

Залата се оказа твърде малка, за да побере всички приятели и колеги на Димитър Цонев, които дойдоха, за да почетат примера, който той остави зад себе си.