Къде ще прекарват времето си бъдещите космически туристи на Върджин Галактик преди качване на борда? Компанията показа част от интериора, който е подготвила за клиентите и персонала си на космопорта "Врата към Космоса" в щата Ню Мексико.

Космолетището "Врата към Космоса" обхваща територия от 43 квадратни километра и е част от държавния космически комплекс "Америка" в щата Ню Мексико.

Интериорът на космическата аерогара, който беше за първи път показан на общественноста, е с ретро мотиви от 60-те години на миналия век, но включва и съвременни детайли като интерактивна пътека и кафене. Първият етаж, наречен Гая, е предназначен за пътниците и техните семейства. На втория етаж е командният център. Летището има и трети етаж, който ще бъде предназначен само за пасажерите.

сър Ричард Брансън: Ню Мексико ще бъде първото място на красивата ни планета, което ще изпраща редовно пътници в космоса. Благодарим за подкрепата на щата Ню Мексико, с която бъдещето на човечеството е подсигурено.

Макар и при цена за единичен полет от 250 хиляди долара, "Върджин Галактик" вече има резервации за над 600 полета и е получила 80 милиона долара под формата на депозити. Предлагането е спряно през 2014 година, но компанията планира да го поднови, вероятно при по-висока цена.

Цялото времетраене на полета от излитане до приземяване ще е е около 4 часа. За няколко минути пасажерите ще усетят и какво е безтегловност. Кога ще е първият старт засега не е известно.