НОВИНИ

​Временната парламентарна комисия за НДК излезе с доклад за дейността си

Временната парламентарна комисия, която трябваше да установи как са изразходвани 17-те млн. лв. за ремонта на НДК, излезе с доклад за дейността си. Той беше одобрен след гласуване на последното й заседание. 10 народни представители подкрепиха документа, а против - бяха 9 от членовете на Комисията. Народните представители се обединиха около констатацията, че са налице съмнения за нарушения в НДК. Те препоръчват проверка на Сметната палата за финансовото управление на Двореца от 2015 до 2017 г.

Айше Сали
от Айше Сали
18:24, 25.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В доклада от 33 страници е описана хронологията на отпускането на средствата, резултата от заключенията на външния одит на НДК, както и най-важната информация, представена от лицата, които бяха изслушани пред комисията. В него не са включени изложенията на главния прокурор Сотир Цацаров, както и данните предоставени от ДАНС, тъй като представляват класифицирана информация. Следва разглеждане на документа в пленарната зала.

Дияна Йорданова, ГЕРБ: Отговор на въпроса: къде са парите?, който беше зададен и в други изказвания е намерил своето достойно място в доклада. Освен това той разбива всички митове и легенди, че поради забавяне няма да може да се извършват ремонтните дейности и поради тази причина ще ни бъде отнето и председателството на ЕС.
Велислава Кръстева, ДПС: Поне за нас няма задоволителен отговор на въпроса: къде са парите? Ние получихме голяма по обем информация. Но доколкото ангажиментът на комисията е да установи най-малко дали целево са изразходвани средствата, нямаме това убеждение.
Румен Гечев, БСП за България: След като са изхарчени 17 млн. лв и ние не знаем към момента 3,5 млн. лв. къде са, най-важният факт е, че в България, в нашите държавни институции, един държавен чиновник може да харчи милиони левове под чадъра на българската държава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани предлагат да се създадат школи за обучeние на професионални павьори
Граждани предлагат да се създадат школи за обучeние на професионални павьори
Даниел Чипев: Възмутени сме от това брутално посегателство
Даниел Чипев: Възмутени сме от това брутално посегателство