Вече няма бедстващи семейства след пожара в жилищен блок в Бухово. Както беше обещано по-рано през деня, хората, които заявиха, че нямат къде да отидат, получиха временни общински жилища.

Двама възрастни - мъж и жена, са настанени в кризисния център за временно настаняване в Люлин, а от 3-те семейства, които заявиха, че искат помощ, първото е настанено в болницата в Бухово до понеделник. Второто семейство се настанява в базата в Панчарево. Те са с малко бебе. Третото семейство отказва да бъде настанено в базата в Панчарево, защото им е далеч. За тях и за други желаещи в задния двор на опожарения блок е подготвена палатка.

Потърпевшите от пожара прекараха нощта при приятели и роднини, в колите си пред блока, а някои дори спаха в медицинския център. На сутринта бяха описани всички щети, полицията изготвяше експертизи, а от общината осигуриха вода и храна.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Нашите екипи работят по почистването. Това, което на първо място трябва да направим, спешно е да настаним семействата, където няма къде да живеят, временно да ги настаним в общински жилища или наши възможности с кризисни центрове.

Семействата получиха самостоятелни квартири, а на 17-ти септември на първата сесия на СОС кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска да бъде отпусната финансова помощ за всички пострадали.

От дирекция „Социално подпомагане" от рано помагаха на хората да подадат заявления за отпускане на помощ в размер на 375 лв. Бяха подадени около 40 заявления, като в понеделник служителите на дирекцията ще продължат със събирането им. До дни парите ще бъдат изплатени, а преди първия учебен ден 7-те деца в блока ще получат и допълнителни средства.

Причината за пожара според хората от блока е ремонт на покрива и поставянето на изолация с горелка. Тепърва предстои да се установи точната причина.

Търсят вариант за временни жилища за хората от горялата сграда в Бухово

Търсят вариант за временни жилища за хората от горялата сграда в Бухово

Напълно е потушен пожарът в жилищната сграда в град Бухово край София, след като вчера се подпали покривът на сградата. Над 50 семейства бяха евакуира...