НОВИНИ

Временно се затваря за движение пътят от Шилигарника до хижа Вихрен

Със заповед на кмета на Банско за периода от 21 юли до 30 август временно се затваря за движение на МПС пътя от м. Шилигарника до хижа Вихрен. Забраната важи за часовия интервал от 09.00 до 16.00 часа, като не се отнася за МПС със специален режим на движение, съобщиха от общината.

временно затваря движение пътят шилигарника хижа вихрен
bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 20.07.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Участъкът от пътя Банско - х. Вихрен се намира на територията на Национален парк "Пирин" и в летния туристически сезон е изключително натоварен от пътни превозни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

При струпването на множество МПС и преминаващи туристи, в посочения участък се създават реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникването на пътнотранспортни произшествия. В пътния участък се образуват и задръствания, които възпрепятстват евентуалния достъп на автомобили на Спешна медицинска помощ и други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината, се посочва в заповедта за въвеждането на временната забрана за движение на МПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорове преди днешното изслушване на министрите Порожанов и Радев в НС
Спорове преди днешното изслушване на министрите Порожанов и Радев в НС
Прочут изпълнител на Отело гостува в Пловдив
Прочут изпълнител на "Отело" гостува в Пловдив