НОВИНИ

Времето през новата седмица: Валежите спират за кратко

Днес още преди обяд преваляванията в Източна България ще спрат, облачността привечер ще започне да се разкъсва. Над останалата част от страната ще се задържи облачно и на места, главно в Югозападна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1600 метра - от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
10:05, 15.04.2019
9903
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
времето новата седмица валежите спират кратко

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1600 м - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, все още на места със слаби валежи. До обяд валежите ще спрат и до края на деня ще има разкъсвания на облачността, на много места до предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър. Остава хладно с максимални температури между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник и сряда незначителни превалявания ще има само на изолирани места. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места и по-продължителни първия ден. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък вероятността за валежи отново се повишава. Вятърът ще стане североизточен, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат. През почивните дни валежите ще са на по-малко места, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. В сутрешните часове има повишена вероятност за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Произнасят присъдите по делото Иванчева
Произнасят присъдите по делото "Иванчева"
Алла Пугачова на 70 години: Руснаците избраха най-популярната ѝ​ песен
Алла Пугачова на 70 години: Руснаците избраха най-популярната ѝ​ песен