През нощта, главно в Западна България, ще има превалявания от дъжд, в планините от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса.

© снимки: БТА / АРХИВ

Утре от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи значителна и на места в югоизточните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София около - 5 градуса.

През нощта срещу понеделник от запад облачността отново ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, и с него ще започне да прониква по-студен въздух.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Ще бъде по-ниско от средното за декември.

В понеделник валежите ще обхванат страната, като в Предбалкана и по високите котловинни полета ще са от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд. Във вторник след временно спиране на валежите те отново ще се активизират, като със застудяването на места и в Източна България дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.