НОВИНИ

Времето през следващите дни: Започват валежи от дъжд и сняг

През нощта, главно в Западна България, ще има превалявания от дъжд, в планините от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
21:24, 08.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
времето следващите дни започват валежи дъжд сняг

Утре от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи значителна и на места в югоизточните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София около - 5 градуса.

През нощта срещу понеделник от запад облачността отново ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, и с него ще започне да прониква по-студен въздух.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Ще бъде по-ниско от средното за декември.

В понеделник валежите ще обхванат страната, като в Предбалкана и по високите котловинни полета ще са от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд. Във вторник след временно спиране на валежите те отново ще се активизират, като със застудяването на места и в Източна България дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началникът на канцеларията на Тръмп напуска поста в края на годината
Началникът на канцеларията на Тръмп напуска поста в края на годината
Марсел Хиршер спечели слалома във Вал д'Изер, Алберт Попов не стартира във втория манш
Марсел Хиршер спечели слалома във Вал д'Изер, Алберт Попов не стартира във втория манш