НОВИНИ

Опасно време: Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 12 области у нас

В 12 области в страната е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Областите, за които важи жълтата степен са: Смолян, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана и Враца.

опасно време жълт код обилни валежи гръмотевични бури области нас
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 07.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес още преди обяд над Западна България, а след обяд и над Централна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Има условия за градушки.

В Рило-Родопската област и на места в Предбалкана явленията ще са интензивни, валежите – значителни. Над източните райони ще бъде предимно слънчево.

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в западните райони – малко по-ниски.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 27°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20°, на 2000 м – около 13°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София започва Седмата среща на върха 16+1
В София започва Седмата среща на върха "16+1"
Холандия експулсира двама служители на иранското посолство
Холандия експулсира двама служители на иранското посолство