Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет призова правителството и опозицията във Венецуела да загърбят политическите си различия и да намерят изход от кризата.

Бачелет беше на тридневно посещение в страната. Тя се срещна с президента Николас Мадуро и лидера на опозицията Хуан Гуайдо.

Бачелет призова да бъдат освободени онези, които са "упражнявали гражданските и политическите си права" по време на протестите. Тя приветства решението на Мадуро да покани двама представители от Върховния комисариат по правата на човека да пребивават трайно в страната, за да могат да съветват правителството и да следят за нарушения.

Мишел Бачелет, върховен комисар на ООН за правата на човека: Приканих лидерите от целия политически сектор да се опитат да намерят начин да се справят с предизвикателствата и със страданието на народа на Венецуела. За да се получи трябва да бъдат чути всички гласове, кризите могат да бъдат решени единствено и само с откровено, смислено и съвместно участие на всички представители на обществото. За това призовах политическите лидери да участват конструктивно във всеки опит и усилие за решаване на кризата във Венецуела.