НОВИНИ

Връщането на камионите в България на всеки четири седмици е неблагоприятно

Връщането на камионите в България на всеки четири седмици е неблагоприятно за климата. Това е позицията, която страната ни ще отстоява по отношение на пакета Мобилност 1.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:59, 20.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Министър Росен Желязков участва днес в Брюксел в заседание на Съвета на транспортните министри, с основна тема въздействието на транспорта върху околната среда. България търси нови аргументи и един от тях е свързан с климата, защото опазването на околната среда е сред приоритетите на новата Европейска комисия. Страните, които споделят нашата позиция, намаляват, налага се да бъдем гъвкави в предстоящите преговори, каза министърът.

Росен Желязков - министър на транспорта: "Ние продължаваме да работим с бизнеса, с бранша с превозвачите, благодаря много за техните усилия. Ние сме заедно с тях в този процес и ще продължи в да бъде в с тях с ясното съзнание, че ще постигнем по-добро от това, което е в момента, но не може да постигнем всичко, просто защото мнозинството е такова, че ако иска да приеме текстовете такива каквито са, ще ги приеме. Аз съм сигурен, че в момента бизнесът разбират тежести на ситуацията. Затова сами разбират, че трябва да подходим с компромиси, без да се нарушават базисните принципи на бизнесмодела, който имаме".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фабриката за брикети Брикел иска да заработи отново
Фабриката за брикети "Брикел" иска да заработи отново
Отчетоха летния сезон по Черноморието
Отчетоха летния сезон по Черноморието