Днес приключва ремонтът на емблематичната за София ул."Граф Игнатиев". Довършителни дейности все пак остават, сред които подмяната на превърналите се в обект на полемика ограничители.

Повече за равносметката на тази реконструкция вижте от прякото включване на Тереза Ставрева и нейните събеседниците - директорът на Дирекция "Транспортна инфраструктура" инж. Даниел Евлогиев и инж. Тодоров от надзора на ремонта.

Ремонт на релсите, нови пейки, кошчета, промяна на настилките и напълно нов облик след ремонта - това е равносметката след ремонта, започнал преди малко повече от година.

Предстои поетапно възстановяване на отделните елементи на площада, например пейката на Петко и Пенчо Славейкови. В експлоатация ще бъде пуснат и фонтана, като преди това трябва да бъдат направени някои допълнителни проби.

Книжният пазар отново ще бъде върнат на площада, като в момента се уточнява обликът на сергиите.

До два месеца се очаква да бъдат сменени и ограничителите на трамвайните линии, като Столична община няма да плаща за демонтажа и монтажа на новите.

Столична община проверява ремонта на "Графа"

Столична община проверява ремонта на "Графа"

Проверка на ремонта на "Графа". Столична община ще инспектира как са изпълнени предписанията за отстраняване на констатираните забележки по ремонта. В...