НОВИНИ

Връзката между магия, шпиони и иновации представиха на конференция в България

Конференция на иновациите е ежегоден форум, който се провежда за 5 поредна година в България. Темата тази година е била за предела на границите на възможностите за технологиите и хората. Това коментира организаторът на конференцията Леона Асланова в сутрешния блок на БНТ. Вижте още във видеото:

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 22.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Сред лекторите на конференцията са присъствали магьосник, бивш агент на ЦРУ, креативният директор на BBC, инвеститори, инженери, биотехнолози. Всеки от тях е предлагал идеи за иновации и отговори на въпроса дали светът върви към прогрес или към цивилизационен колапс, заяви Асланова.

Тя сподели, че бившият агент на ЦРУ е разграничил използването на телефони от сигурност.

Леона Асланова, организатор: По време на форума бившият агент на ЦРУ сподели, че телефона, интернет и социални мрежи всичко може да се следи, защото, когато си свързан през големите мрежи, личните данни са достъпни и за хакери, и собственици на мрежи.

Тя допълни, че техонлогиите навлизат много по-бавно в България на фона на САЩ, където, според бившият шпионин на ЦРУ те се прилагат още през 80 - 90-те години на миналия век.

Леона Асланова, организатор: Поканихме магьосник от Франция, защото има връзка между креативност и иновации.

Важна тема от форума е била за изкуствения интелект и дали той ще замени човешката дейност. Организаторът сподели, че темата е разгледана от всички гледни точки.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипи на ПСС са помогнали на пострадал английски турист във Витоша
Екипи на ПСС са помогнали на пострадал английски турист във Витоша
Сериозни нарушения на Беър Грилс и екипа му при снимките в Рила
Сериозни нарушения на Беър Грилс и екипа му при снимките в Рила