Боа-удушвач избяга от зоомагазин и стресна хората в голям търговски комплекс в Пловдив. Районът около магазина веднага беше отцепен от полицаи и пожарникари, които издирват змията вече над 7 часа.

Пловдив

Според очевидци змията успяла да счупи терариума и се прехвърлила на окачения таван.

Илина Георгиева: В този коридор се вмъкна, защото опашката и беше виснала надолу и видяхме, че е в онзи коридор до тоалетната.

Змията е избягала днес по обяд, предполага се, че се крие на тавана.

Иван Делев, продавач консултант - акваристика и тераристика: Няма как да счупи терариум, но се случват такива неща. Работата с животни винаги носи някакви рискове. Може да се направи някаква грешка.

В издирването на влечугото дълго около метър и 30 и тежащо 8 килограма се включиха полицаи и пожарникари, които отцепиха района около зоомагазина.

Десислава: Не се притеснявам и мисля, че има достатъчно хора, които си разбират от работата.
Христос Бухалов: Според мен трябваше да затворят изцяло, да викнат някой органи, които да могат да я намерят по някакви техни начини.

Според специалистите този вид змия не е агресивна и се отглежда сравнително лесно.

Огнян Тодоров, директор на Природонаучен музей - Пловдив: Това е т.нар. "боа удушвач". На дължина достига до около 2 метра. Животно с тези размери, ако е достатъчно добре гледано и са полагани грижи за него, може и до година да няма нужда да се храни.

Издирването на влечугото продължава.