НОВИНИ

Все още не e ясна причината за смъртта на 9-годишното момче от Кардам

От прокуратурата в Генерал Тошево заявиха, че все още не може да се каже каква е причината за смъртта на 9-годишното момченце, както и за влошеното състояние на двете му сестрички, защото все още няма резултат от назначените експертизи.

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 31.10.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Прокуратурата е направила оглед на дома, в който живее семейството.

Йорданка Чанева: Не са намерени вещества, които да насочат прокуратурата към версията за отравяне, по която първонaчално говорихме.
Йорданка Чанева-ръководител на РП Генерал Тошево: По предварителна информация няма данни за някаква насилствена причина за смъртта или такава, от която да ни бъде ясна причината за смъртта на починалото дете.

В Сутрешния блок на БНТ адвокат Людмил Рангелов обясни защо досъдебното производство е за склоняване към самоубийство, въпреки че няма обвинение за това.

Адвокат Людмил Рангелов: В такива случаи, когато има смърт с подобна характеристика, за да може изобщо да се провежда досъдебно производство, се приема условно, че има някакво престъпление, за да се събират доказателства по правилата на наказателно-процесуалния кодекс.

Разпитани са лекарите от Спешна помощ, които два пъти са посетили дома на семейството. От прокуратурата не се ангажираха с мнение дали има пропуски в работата им. Проверка извършва Здравната инспекция в Добрич.

Росица Маринова: Според мен това е лекарска грешка. Не може просто докторът да си тръгне и детенцето ми да почине.

11-годишната сестра на починалото момченце се подобрява. Животът ѝ вече е извън опасност. По-малката сестра, която също е във варненската болница Света Марина, е добре. Здрави са другите 3 деца, настанени в добричката многопрофилна болница. Те ще бъдат изписани, когато станат ясни резултатите от микробиологичните им изследвания.

Майка на един от съучениците на починалия Стефан започна дарителска кампания. В акцията се включват и два мотоклуба от Добрич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пентагонът публикуваха видео от операцията по ликвидиране на лидера на ИДИЛ
Пентагонът публикуваха видео от операцията по ликвидиране на лидера на ИДИЛ
Ексклузивен разказ пред БНТ: Мъжът, регистрирал камиона с 39-те жертви
Ексклузивен разказ пред БНТ: Мъжът, регистрирал камиона с 39-те жертви