НОВИНИ

Все повече хора монтират камери за видеонаблюдение пред жилищата си

С тази мярка те се надяват да се предпазят от кражби и нападения, които зачестяват. Само в русенско през изминалата година са станали 869 кражби на имущество. Повече вижте в следното видео.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
08:27, 25.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Все повече русенци искат видеонаблюдение пред жилищата си.

Денонощното видеонаблюдение на жилищните сгради в Русе остава най-предпочитаният начин за борба с престъпността. Наскоро разбиват мазето на Мария Маркова и въпреки че жената предпочита времето на домовите книги, в които са се описвали всички посетители, след кражбата със съседите си веднага поръчват камери за входа.

Мария Маркова: Ние сме първите, на които разбиха мазетата. С тази книга имаше ред. Кой влиза, кой излиза, кой какъв е. Имаше ред.

Цветелин Цонев е професионален домоуправител и отговаря за 130 входа в града. Следи денонощно онлайн камерите, които монтира. Така по-лесно могат да се разкрият и случаите на агресия, и кражбите.

Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Предната седмица се обади човек от блока, искаше запис от предния ден, че на негова позната са гонили детето да го бият. Извадихме записите, всичко се виждаше идеално. Децата как прескачат оградата, как влизат в блока. Всичко. Предадохме ги.

На вход обикновено се монтират по две камери, които струват 250 лева, като парите са от бюджета на етажната собственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Каварна: Имаме нужда от първичните научни данни за терена на НАТУРА
Кметът на Каварна: Имаме нужда от първичните научни данни за терена на НАТУРА
Университетската болница в Пловдив отпуска 20 стипендии за студенти
Университетската болница в Пловдив отпуска 20 стипендии за студенти