НОВИНИ

Пътните полицаи хващат по 1000 нарушители зад волана всяка седмица

По хиляда нарушители на пътя всека седмица хваща Пътна полиция. Те карат без книжки или под въздействието на алкохол и наркотици. Стряскащата статистика съобщи в студиото на "Денят започва" главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция. Едва на 10 на сто от тях досега са били свалени регистрационните табели на колите. С новите разпоредби броят на санкционираните ще се увеличи, което ще спре повече шофьори да карат пияни или без книжка, надяват се от КАТ. Полицаите ще проверяват вече и пътниците в колите, които спират.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 04.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По думите на инспектор Росен Рапчев, лятото е най-натовареното време във връзка с безопасността на движение, тъй като пътищата са изключително натоварени и трафика е много засилен. Ето защо всички налични екипи в Пътна полиция ще бъдат на главните пътища и автомагистралите и най-вече към курортните комплекси и към границата с Гърция и Турция. Освен контрола на скоростта, която е и причината за доста от ПТП-та, ще се следи и за агресивните водачи, които ще бъдат изкарвани от пътя, обясни инспектор Рапчев.

гл. инспектор Росен Рапчев - Пътна полиция: Предвидили сме специализирани операции. При такива операции ще намаляваме скоростта и на места с отбивки ще се извършва контрол. Вече всички пътни полицаи имат таблети и ще се проверява цялото досие на водача. Неплатилите глоби ще трябва да ги платят на място. Освен това, полицейските служители ще проверяват и всички пътници в автомобила и ще връчват фишове и на тях, ако имат такива.

Средно по хиляда фишове констатираме седмично за наркотици, алкохол и неправоспособност. Тенденцията е от няколко месеца. Само на 10% обаче са свалени номерата. Сега с новите промени в Закона за движение по пътищата се надявам, че това ще се промени, допълни главен инспектор Росен Рапчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Нанков: Ограничаваме движението по магистралите в пиковите часове
Николай Нанков: Ограничаваме движението по магистралите в пиковите часове
Нов център в помощ на възрастните хора в Дупница
Нов център в помощ на възрастните хора в Дупница