НОВИНИ

ВСС даде положителна оценка на председателя на СГС Калоян Топалов

След изслушване, Висшият съдебен съвет даде положителна оценка за свършеното от началото на мандата на председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов. Той наследи на поста Владимира Янева, която подаде оставка заради скандала "Черей".

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:40, 17.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Топалов обобщи, че в този съд вече се диша. Членовете на съвета заключиха, че са били изпълнени всички препоръки, след ревизията на предишното ръководство. Основните проблеми, които бяха констатирани при Янева бяха свързани с авторитарния стил на управление, възможностите за манипулация на случайното разпределение и за външна намеса в компютрите. ВСС осъди медийните атаки към ръководството на Софийския градски съд. Топалов също ги коментира пред журналисти.

;
Калоян Топалов, председател на СГС: Този съд, отговорно мога да кажа, че в последните 10-12 години е бил в процес на свободно падане. Моето лично обяснение е, че съответните политически, икономически и други кръгове, нямат интерес съдът да работи по правила, защото, когято има правила - няма далавера.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат запор за имущество за над 2 млрд. лева на Цветан Василев
Искат запор за имущество за над 2 млрд. лева на Цветан Василев
Трима души пострадаха при катастрофа край Русе
Трима души пострадаха при катастрофа край Русе