НОВИНИ

​ВСС отказа да се отчете за свършената работа на последното си заседание

На последното си заседание Висшият съдебен съвет отказа да се отчете за свършената работа. Предложението на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов беше отхвърлено с 10 на 9 гласа. Преди заседанието членове на съвета дадоха противоречиви оценки за 5-годишния си мандат и признаха, че много от свършеното е било засенчено от постоянните скандали.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:50, 28.09.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Последното заседание на този Висш съдебен съвет мина делово, почти без дискусии. В залата не се чуха равносметки и прощални речи.

Цецка Цачева - министър на правосъдието: Равносметката от моя страна, моето виждане за работата им до момента, както и пожеланията към новия ВСС, ще чуете от мен на 3-ти октомври.

Преди заседанието членове на съвета дадоха различни оценки за мандата си. Сред постиженията си посочиха отпушването на конкурсите, промените в атестирането, започналата работа по съдебната карта и по единната деловодна система.

Юлиана Колева - член на ВСС: За съжаление в публичното пространство скандалите съвсем естествено изместиха конструктивната работа. Тези скандали бяха основно свързани с различни кадрови решения.

Галина Карагьозова - член на ВСС: Съветът успя да върши рутинната си работа, но не успя да спазва някои от собствените си правила, които създаде. Проявяваше двойни стандарти при избора на административни ръководители.

Незабравка Стоева - член на ВСС: Може времето да ни осъди и да каже - абе това не е вярно и аз бих го приела. Имам няколко колеги, на които съм се извинила. Затова, че в определени моменти съм имала по-остър тон.
Васил Петров - член на ВСС: От един град сме и затова искам само него да поздравя, а чрез него и всички вас.

Едно изречение равносметка?

Васил Петров - член на ВСС: Довиждане на всички!

На наследниците си кадровиците пожелаха здраве, сила и мъдрост; да загърбят лошите практики и да продължат напред. По всичко личи, че едно от първите предизвикателства пред следващия съвет ще бъде казусът с избора за председател на Върховния административен съд, за който още няма президентски указ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров за присъдата на шведа, ритнал камериерка: Унижение е за правосъдието
Цацаров за присъдата на шведа, ритнал камериерка: Унижение е за правосъдието
Събират опасни отпадъци в Русе
Събират опасни отпадъци в Русе