Британският министър на труда и пенсиите Естер Маквей, стана вторият член от кабинета на Тереза Мей, който подаде оставка заради договорената от Лондон и Брюксел сделка за Брекзит. "Сделката, която представихте пред правителството вчера, не зачита резултатите от референдума", написа Маквей в писмо до Мей. Маквей заяви, че споразумението не е това, за което са гласували британците през 2016 г., избирайки да напуснат ЕС.

© БТА

Малко по-късно стана ясно, че държавният министър Суела Бравърман също подава оставка заради проектоспоразумението на министър-председателя Тереза Мей. "Оказвам се неспособна искрено да подкрепям сделката, договорена вчера от правителството", заяви Бравърман в писмо, публикувано в Туитър.

Консервативната депутатка Ан-Мари Тревелян подаде оставка като сътрудник към министерството на образованието заради правителственото споразумение за Брекзит.

Британският министър за Брекзит Доминик Рааб подаде оставка

Британският министър за Брекзит Доминик Рааб подаде оставка

Британският министър за Брекзит Доминик Рааб подаде днес оставка, предаде Ройтерс. Оставката е в знак на протест срещу постигнатата от премиера Тереза...