НОВИНИ

Втори ден издирват избягалия затворник в Ловеч

Вътрешният министър и главния прокурор дадоха разяснения около поредното бягство на затворник. Изчезналият вчера по време на работа на външен обект в Ловеч престъпник Борис Иванов е с 13-годишна присъда за блудство и кражби.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:58, 22.06.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Министър Валентин Радев обяви, че служителят, посочен от фирмата - за контрол върху лишените от свобода, извеждани за работа на външния обект, изобщо не е присъствал на обекта, откъдето затворникът е избягал.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Току-що и премиерът ме попита: „Хванахте ли го?“ Продължаваме да го издирваме, разбира се, аз съм оптимист. От петте, които ги няма - петте сме ги хванали. И този ще го хванем. Това са леките случаи, така да се каже.

В кулоарите на парламента Радев не изключи варианта да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

;

Също в парламента главният прокурор коментира, че следва да има лична отговорност от ръководството на затвора за това бягство. По думите му обаче трябва да се промени целия начин, по който се изтърпяват наказания в България.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Вие сигурно ще ми зададете въпроса за оставка на министър или на някой друг? ето министърът подава оставка, режимът остава същият. Тази оставка няма да промени нищо. Тя ще е решение точно до следващото бягство на затворника, а то ще се случи просто защото условията го позволяват, те не го позволяват, те просто канят затворника да избяга.

В издирването на затворника от Ловеч се включиха хеликоптер и части на жандармерията. Днес във Варна имаше засилени проверки. От полицията призовават гражданите, които забележат беглеца или имат информация за него, да се обадят на телефон 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6% от българския БВП се формира от филмовата индустрия
6% от българския БВП се формира от филмовата индустрия
Бойко Борисов запозна Виктор Орбан с позицията на България по темата миграция
Бойко Борисов запозна Виктор Орбан с позицията на България по темата миграция