НОВИНИ

Втори ден на протест с искане за оставката на Валери Симеонов

Втори ден майки на деца с увреждания и солидарни с тях граждани ще излязат на протест под прозорците на властта с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

bnt avatar logo
от БНТ
06:22, 23.10.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Те се организират в социалните мрежи и се очаква да се съберат пред Министерския съвет в 17.30 часа. Категорични са, че протестите им ще продължат, докато вицепремиерът не се оттегли от поста си. Повод за недоволството е изказване на Валери Симеонов, в което той нарича майките на деца с увреждания цитирам "кресливи жени, с уж болни деца".

;

Вчера Симеонов заяви, че ще подаде оставка само ако му бъде поискана от премиера Бойко Борисов и лидерите на ВМРО и Атака - Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Премиерът Борисов коментира, че само по решение на коалицията на Обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение. Волен Сидеров обяви, че партия "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Симеонов. Красимир Каракачанов пък съобщи, че е поканил колегите си на коалиционен съвет в рамките на днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки мигранти са пристигнали на границата с Хърватия
Десетки мигранти са пристигнали на границата с Хърватия
Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Египет
Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Египет