НОВИНИ

Втори ден на протести в "Пирогов"

Втори ден част от лекарите, медицинските сестри и санитарите в "Пирогов" протестираха срещу ръководството на болницата. Те са недоволни от хаотичното и некомпетентно, по думите им, управление и искат оставката на директора Асен Батлов.

bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 06.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протестиращите са недоволни от лошите условия на труд. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени.

Обвиняват ръководството, че раздува администрацията за сметка на медицинския персонал, който не достига.

Според недоволните в част от отделенията консумативите били намалени наполовина. Ръководството на "Пирогов" съобщи, че въпреки опитите да се създава напрежение, болницата работи нормално. Здравният министър е разпоредил проверка в болницата.

;
д-р Ивайло Филипов, клиника по "Вътрешни болести", УМБАЛСМ "Пирогов": Консумативите се броят игла по игла, спринцовка по спринцовка. Има моменти, в които наистина нямаме и бинт.
Нели Гогова, старша сестра в "Детска притовошокова зала" , УМБАЛСМ "Пирогов": Правим всичко възможно да компенсираме този недостиг. Ние правим чудеса тука.
Светла Пенева, медицинска сестра УМБАЛСМ "Пирогов": Всъщност нямахме ДМС-тата. И в един момент ние сме принудени сестри с по 20 години и повече трудов стаж по интензивните - да ходим и по другите болници да работим.
Йонко Йончев, санитар, УМБАЛСМ "Пирогов": Не на всички можем да помогнем в момента. При по-малко санитари не можем да си изпълняваме служебните задължения качествено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЧК на проверка в Хитрино
БЧК на проверка в Хитрино
Мартеницата влезе в списъка на нематериалното културно наследство
Мартеницата влезе в списъка на нематериалното културно наследство