НОВИНИ

Втори ден на траур в Община Бяла заради смъртта на Алекс

Втори ден на траур в Община Бяла заради смъртта на 18-годишния Алекс. След случая, главният секретар на МВР Младен Маринов поиска във всички РПУ-та да има човек денонощно.Младежът почина в русенската болница, след като беше пребит от мъж от ромски произход при спор за цигара. Очаква се до дни обвинението срещу нападателя да бъде преквалифицирано от средна телесна повреда в непредумишлено убийство.

bnt avatar logo
от ​Пламенка Тонева
15:23, 17.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

След трагичната смърт на Алекс бяха направени проверки на полицейските управления в малките населени места. Оказва се, че достъпът до дежурния служител е затруднен в късните часове. Затова главният секретар на МВР разпореди да бъде направена така организацията на работа, че хората да могат да разчитат на помощ от полицията през цялото денонощие.

И днес в Бяла остава засилено полицейското присъствие. Всички питейни заведения се проверяват, има съставени вече констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове за нарушения. Кметът на града Димитър Славов смята, че не е нормално деца, които са 5 -ти 6-ти клас да обикалят през нощта и затова родителите, които не контролират децата си, ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона и наредбата за обществения ред.

Той настоява и за съвместна среща с прокуратурата, полицията и директорите на двете средни училища, за да търсят успешната формула да няма случаи на агресия. Жители на града, които три поредни дни протестираха, искат 32-годишния нападател Валентин Маринов да получи най-тежкото наказание. Въпреки нелепия инцидент твърдят, че няма напрежение между българи и роми в града.

Митанка Антонова: Тъжно ми е, мъчно ми е за момчето, че е на 18 година. Със сигурност трябва да протестират докрай.

- Не мога да повярвам. познавам го лично, скърбя за момчето.

От своя страна ромите са категорични, че не носят отговорност за действията на Маринов.

- Убил това момче - ние виновни ли сме? Един българин като направи нещо, трябва ли да мразим българите? Не!

Погребението на Алекс е утре на 18 юли, а близките му настояват то да не се превръща в демонстрация, за да могат спокойно да изпратят детето си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров: Първи мерки срещу насилието над лекари ще има до ноември
Сотир Цацаров: Първи мерки срещу насилието над лекари ще има до ноември
Турското правителство иска удължаване на извънредното положение
Турското правителство иска удължаване на извънредното положение