Втори ден от форума Г-7 във френския град Биариц. Основните теми на днешните двустранни срещи са Брекзит и бъдещето на търговските взаимоотношения между Обединеното кралство и САЩ.

Според британската телевизия "Скай Нюз", днешният акцент на форума Г-7 ще бъде опита на британския министър-председател Борис Джонсън да убеди председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Великобритания да плати само 9 млрд. паунда по развода без сделка с Брюксел, вместо 39 млрд.- сума, която беше договорена от бившия премиер Тереза Мей.

Брюксел: Няма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит

Брюксел: Няма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит

Няма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит - това заявиха представители на Брюксел в отговор на Лондон, който продължава да иска про...

Междувременно британският вестник "Обзървър" разкри правителствена кореспонденция, в която премиерът Джонсън е помолил за юридически съвет главния прокурор на Кралството Джефри Кокс относно 5-седмично разпускане на Парламента с цел прокарване на Брекзит без сделка.

От кореспонденцията става ясно, че британският премиер има ясните намерения да разпусне парламента от 3-ти септември, до 17 и 18-ти октомври, когато е последната среща на европейските лидери преди датата на напускане. Така ще бъде твърде късно за британските депутати да блокират твърдия Брезкит.

Досието "Жълт чук" - най-лошият сценарий за Брекзит

Досието "Жълт чук" - най-лошият сценарий за Брекзит

Недостиг на основни стоки и горива, продължаваща с месеци блокада на пристанищата и хаос на границата с Ирландия. Такава картина в случай на Брекзит б...

Премиерът Джонсън проведе днес разговор с американския президент, по време на който беше обсъдено бъдещето търговско споразумение между двете страни след 31-ви октомври.

Доналд Тръмп обяви, че "Великобритания след Брезкит ще има значителна търговска сделка със Съединените щати", но по думите на британския премиер, за да бъде тя финализирана, Вашингтон трябва да премахне всички икономически рестрикции и ограничения наложени върху британските компании.

Борис Джонсън поиска от Тръмп сделка за свободна търговия след Брекзит

Борис Джонсън поиска от Тръмп сделка за свободна търговия след Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп да премахне пречките пред британските компании, които искат да изнасят на аме...