Втори ден от публичното изслушване от Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНТ. Днес своите виждания за управлението на БНТ представиха Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ: Да отпадне това ограничение за 5 минути реклама в праймтайма. Отпаднала е в момента, така заплахата за търговските телевизии от страна на БНТ на рекламния пазар е никаква и тук според мен може, и би трябвало, да се говори тези 15 минути да не са валидни само за цялата БНТ, а за по 15 минути на канал.
Емил Кошлуков, кандидат за генерален директор на БНТ: Прекратени са договори на високи стойности. Моментално трябва да се преразгледат още и да се предоговорят части от задълженията. След което ще създадем този програмен съвет и ще преразгледаме цялата програмна схема от септември изцяло по механизмите, които бях описал - финансово обезпечена, с прогнози, рейтинги и реклами. Така че реално аз смятам, че ако довършим започнатото, сега ще спестим 7-8, а може би и 9 милиона.
Стоил Рошкев, кандидат за генерален директор на БНТ: Единственото, което трябва да се направи в БНТ е да се спрат кранчетата да не се изтичат. Сегашният бюджет горе-долу да го кажем 67 там милиона на година от държавния бюджет е предостатъчно да се прави телевизия, ама предостатъчно е. Разбира се, трябва да разчита БНТ и на собствени средства. Могат да се дават офиси под наем. БНТ има почивни станции в Китен, има в Памповоро - защо да не се използва.