НОВИНИ

Депутатите приеха минималната работна заплата да стане 510 лева

Депутатите приеха минималната работна заплата да стане 510 лева. Беше прието субсидиите на партиите да бъде 11 лева на действителен глас независимо дали партията е представена в парламента, или не, тъй като Воля оттегли своето предложение партиите, които не са парламентарно представени да получават само по 1 лев.Втори ден продължава гласуването на държавния бюджет в пленарна зала. Остават да се обсъдят преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет.Вижте прякото включване на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:16, 30.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Освен това депутатите успяха да приемат на второ четене бюджетите на всички министерства, включително и увеличението на парите за заплати в армията и МВР със 155 млн. лева, 330 млн. лева повече за образования, 120 милиона лева повече за наука.

След като депутатите стояха до три сутринта, днес дебатът започна с фалстарт. От партия Воля се появиха с медицински маски в знак на протест срещу негативното говорене.

Те визираха изказване на Иво Христов, Слави Трифонов и Вежди Рашидов. Рашидов излезе на парламентарната трибуна и се извини, като заяви, че неволно е изпуснал обидните квалификации. Днешният парламентарен ден се забавя и заради невъзможността да се събере кворум в началото на деня.

;

9 часа вече се обсъжда Бюджет 2018. Опозицията представяше своите предложения, те биваха отхвърляни и приемани текстовете по вносител, т.е. от МС. Това предизвика негативната реакция на БСП, които дадоха нарочна пресконференция.

Жельо Бойчев - депутат от ПГ на БСП: Снощи ГЕРБ и Обединени патриоти скриха дебата за бюджета на страната от българските граждани. Среднощните скандали в парламента изместиха разговора и дебата по предлаганите от БСП алтернативни политики. За съжаление този бюджет запазва сегашната несправедлива данъчна система, липса на каквито и да е реформи с предлагания Бюджет 2018.

От ГЕРБ отказаха да коментира изказванията на Жельо Бойчев и обясниха, че това ще направи Владислав Горанов, след като бъдат приети окончателни текстовете по Бюджет 2018 на второ четене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти по „Право“ от Русе консултират безплатно социално слаби хора
Студенти по „Право“ от Русе консултират безплатно социално слаби хора
1500 души подкрепиха подписка с искане за ремонт на столичните тротоари
1500 души подкрепиха подписка с искане за ремонт на столичните тротоари