НОВИНИ

​Втори ден ситуацията на "Дунав мост" е критична

В 7.30 часа тази сутрин основната пътна артерия между България и Румъния отново беше затворена. Колоната от тирове беше повече от 4 километра. Причината - всеки предиобед мостът се затваря за по 5 часа, за да се направят технически изпитания на съоръжението след ремонта в румънската му част. Добрата новина е, че чакащи автомобили няма.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
19:46, 22.10.2016 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Точно 7:30 бариерите на границата ни с Румъния при Русе се спуснаха, а на недоволните шофьори не им остана нищо друго, освен да чакат. Стефан Маджаров беше втори на опашката.

Стефан Маджаров: Нищо не мога да направя. Ще ида до града да се разкарам, ще оставя колата заключена, ако на някого му пречи да я заобиколи и това е.

Много от шофьорите, принудени с часове да чакат движението да бъде възстановено, бяха чужденци. За разлика от българските си колеги, те не са разбрали, че мостът ще бъде затворен. Въпреки това се бяха въоръжили с търпение.

Александър Варанков: Ще стоя, къде да отида. Нямам лодка или подводница. Ще чакам, ситуацията е такава, ремонта си е ремонт, нямам хеликоптер.

В обедните часове движението по моста беше възстановено и камионите потеглиха към пункта, макар ѝ бавно.

Петър Петров: Бавно се обработват документите, вкарват се много данни и става бавно.

След отварянето на моста с предимство на границата се обработваха документите на леките автомобили. А после за тировете бяха осигурени 3 трасета за преминаване.

;

И в този момент на граничния пункт Дунав мост в Русе има опашка от чакащи тирове, предаде кореспондентът на БНТ Галя Пенчева. Те са подредени в колона на булевард „Тутракан" в посока към близкия град Мартен. Края на опашката не се вижда, но се предполага, че тя достига поне 3 километра. Шофьорите не смеят да излязат от камионите, тъй като колоната се придвижва, макар и бавно. Въпреки че се налага да стоят на пътя с часове шофьорите споделиха, че са доволни, тъй като с тези проверки на съоръжението ще се приключи продължилия близо година ремонт на моста. Той създаваше неприятности за движението и на камиони и на коли и често ставаше причина за километрични опашки на границата с Румъния при Русе.

Утре на границата с Румъния при Русе отново се очаква да има задръствания. Неделя ще е третият и последен, в който на Дунав мост ще се правят изпитвания и той отново ще бъде затворено от 7:30 сутринта до обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден опашки на граничния пункт Дунав мост
Втори ден опашки на граничния пункт Дунав мост
Ремонтите в София продължават и през 2017 г.
Ремонтите в София продължават и през 2017 г.