НОВИНИ

Втори случай на изнасилване в лека кола в Пловдив

Млада жена е била заплашена с нож и изнасилена в личния си автомобил в район „Южен“ в Пловдив. Това е втори подобен случай случай само за този месец в града. От прокуратурата и полицията призовават жените да се заключват веднага, щом влязат в колите си.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
20:45, 21.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В полицията е постъпил сигнал за посегателството над младата жена в спрян на кръстовище лек автомобил. След нападението самата жертва е успяла да се обади на телефон 112. Според първоначалната информация, тя била заплашена с нож от непознат мъж, който след това избягал. И при първото нападение преди две седмици и сега жертвите са дали описание на нападателя.

Атанас Илиев – говорител на районна прокуратура – Пловдив: Не сме констатирали, каквато и да е връзка между двата случая и към настоящия момент данни за някакъв сериен изнасилвач нямаме. Действително имаме съвпадение, че това се случва в едни и същи район.

Назначени са експертизи и в момента продължават да се събират доказателства за установяване на извършителя на нападенията над млади
жени в града.

Атанас Илиев – говорител на районна прокуратура – Пловдив: Работим активно по случая и призовавам гражданите да бъдат по бдителни и ако особено млади момичета във възраст 18-20 години да заключват вратите на автомобилите си.

Разследващи съобщиха, че издирването на нападателя е с приоритет за бързото му установяване и задържане.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОС на ООН гласува срещу признаването на Ерусалим за столица на Израел
ОС на ООН гласува срещу признаването на Ерусалим за столица на Израел
Първа среща между синодалните комисии на Българската и Македонската църква
Първа среща между синодалните комисии на Българската и Македонската църква