НОВИНИ

Ангела Меркел получи втори треморен пристъп

Германският канцлер отново получи треморен пристъп и отново това се случи на официално събитие. Въпреки това Ангела Меркел отлетя за срещата на 20-те най-развити индустриални държави в Осака, Япония. При значими задгранични пътувания в делегацията ѝ е включен и лекар. Германците обаче сериозно са разтревожени за здравословното състояние на своя канцлер.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
17:34, 27.06.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Само осем дни след шокиращото неразположение при посрещането на украинския президент в Берлин, Ангела Меркел отново получи треморна атака. Рано тази сутрин, по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия правосъден министър, в президентския дворец, тялото на канцлера отново се разтрепери. В продължение на две минути тялото се тресеше, а тя с ръцете си се опитваше да овладее пристъпа. В момента, в който се раздвижи обаче, треморът отзвуча. Меркел отказа вода, която й беше предложена, докато трепереше.

Медиите в Германия търсят обяснение за тревожното състояние на канцлера от лекари. Техните предлопожения варират от дехидратация до инфекция. Политици обаче коментират, че изключителната отговорност и натоварване, който високият пост носи със себе си, вероятно дават сега своето отражение. Ангела Меркел е канцлер на Германия вече 14 години, а преди това в продължение на 18 години беше лидер на най-голямата партия в Европа - Християн-демократическата.

До декември миналата година тя съвместяваше двата поста. В социалните мрежи коментарите изразяват съчувствие и то независимо от партийните пристрастия. В един от тях се казва, че политическите различия спират пред здравословното състояние. В друг може да се прочете - независимо от политиката ѝ, в случая става въпрос за едни човек. Коментарът завършва с пожелание за скорошно възстановяване. Тази вечер Меркел продължава работния си ден в Осака.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Грее нощта в памет на Рони
ДРУГИТЕ новини: "Грее нощта" в памет на Рони
Отмениха бедственото положение след наводнението в Котел
Отмениха бедственото положение след наводнението в Котел