НОВИНИ

​Втори заподозрян е задържан за взрива в Лион

Три дни след взрива на пакет във френския град Лион, двама души са задържани за нападението, съобщи телевизия BFMTV. Единият от арестуваните е 24-годишен студент по информатика, неизвестен на полицията до този момент.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:12, 27.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Той е бил арестуван в понеделник сутринта в 10:00 часа на улица на 7-ми район на Лион, докато слизал от автобус. Според информация на BFMTV, младежът е бил идентифициран още в неделя, но полицията го е изчакала до днес сутринта, докато напусне дома си, за да го задържи.

От петък следобед, 120 следователи са мобилизирани да идентифицират и арестуват извършителя на атаката, при която 13 души бяха ранени пред пекарна в Лион. Следователите са имали ДНК следа, намерена в торбата, в която самоделната бомба е била поставена. ДНК-то обаче не е било включено в националната база данни.

;

Основно преимущество за полицейските служители да успеят да проследят движението на заподозрения са били големия брой камери за видеонаблюдение. Разпитани са били и повече от 200 свидетели.

Засега мотивите на заподозрените за бомбения атентат остават неясни. Вътрешният министър Кристоф Кастанер приветства "решителните" действия на полицията. От своя страна, Жерар Коломб, кмет на Лион, "благодари на всички, които направиха възможно постигането на този резултат с такъв бърз темп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж от Пловдив, шофирал с три скоби за неправилно паркиране
Задържаха мъж от Пловдив, шофирал с три скоби за неправилно паркиране
​Двама ранени при стрелба в училище в Полша
​Двама ранени при стрелба в училище в Полша