НОВИНИ

Вторият дебат Клинтън-Тръмп премина в нападки и обиди

Истински втори рунд - това са първите коменатри на анализаторите за втория дебат между кандидатите за президент на САЩ - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Нападки и обиди, остър тон и поредни обвинения - това беляза диспута между двамата претенденти за Белия дом. Той я заплаши със затвор, тя го обвини за връзки с Кремъл. Щабовете и на Тръмп, и на Клинтън обявиха победа, но първите социлогически проучвания показват, че кандидатът на демократите и този път се е представила по-добре.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:07, 10.10.2016
Чете се за: 02:00 мин.
По света

Хладно и без джентълменско ръкостискане - така започна вторият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. А обвиненията и нападките не закъсняха.

Един от първите въпроси беше свързан със записа на Тръмп на републканците, в който той обижда жените. Той се извини отново за поведението си изведе на преден план обвиненията в сексуални престъпления срещу Бил Клинтън. Като поясни, че някои от жертвите му са в залата.

По думите на Хилари Клинтън казаното от опонента й показва истинската му същност и само потвърждава тезата й, че той не е подходящ за президент. Последваха серия от въпроси, свързани с ислямските избиратели, данъците, Сирия и "Ислямска държава". Клинтън обвини директно Русия и Путин, че се опитват да влияят върху хода на кампанията.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: Разследващите излязоха с информация, в която се казва, че през последните няколко дни Кремъл, да се разбира Путин, и руското правителство, дирижират хакерските атаки срещу американски потребители, за да повлияят на нашите избори. Никога не сме били в ситуация, в която противник, чужда сила, работи толкова усърдно, за да повилияе на изборния резултат. И вярвайте ми, те не го правят, за да изберат мен! Те го правят в полза на Доланд Тръмп.
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Иран и Русия сега са срещу нас. Тя пък иска да се бори срещу бунтовниците, но има само един проблем - вие дори не знаете кои са те! Искам само да кажа! Аз не хересам Асад изобщо! Но Асад убива "Ислямска държава", Русия убива "Ислямска държава", Иран убива "Ислямска държава". И това е така заради нашата слаба външна политика! В момента Сирия се бори с "Ислямска държава". Имаме хора, които искат да се бият на двете страни едновременно. Но Сирия вече не е Сирия. Сирия е Русия и Иран, който тя направи силен и който Кери и Обама превърнаха в много силна и богата държава, много, много бързо. Мисля, че трябва да се целим в "Ислямска държава". А тя имаше възможност да направи нещо!

Разбира се, не беше пропуснат и въпросът за това защо и как Хилари Клинтън е използвала служебния си мейл. Тръмп заяви, че ако той е на власт - Клинтън ще е в затвора. Дебатът се проведе под формата на "общинско събрание" - освен модераторите - Андерсен Купър от СНН и Марта Радац от ЕйБИСИ , въпроси задаваха и специално подбрани от Галъп избиратели, които все още не са решили за кого ще гласуват. След леденото начало последва по-топъл финал и дори ръкостискане. Двама бяха помолени да посочат по едно свое положително качество.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: Уважавам децата му! Те са невероятно успешни и предани, а това говори много за Доналд... Това не е обикновено време, тези избори не са просто избори. Ще избираме президент, който ще залага политики не само за 8 години, но и за всички важни решения, които трябва да вземем у дома и по света, от Върховния съд до енергията, и още толкова много. Така че залогът е голям!
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Ще кажа следното за Хилари - тя не се отказва. Не се предава. Уважавам това. Харесвам го! Тя е боец. Не съм съгласен с толкова много от нещата, за които тя се бори. Не съм съгласен с преценката й в много случаи, но тя се бори много, не се предава и не се отказва, а аз мисля, че това е много хубава черта.

Дебатът оправда очакванията за тежка и не особено коректна битка. "Това не е истина" и "Това не е вярно" бяха сред най-често използваните реплики. По думите на анализатори за републиканците залогът е много по-голям. А рунд трети или последният слвовесен двубой между двамата претенденти за Овалния кабинет ще се проведе след 9 дни в Лас Вегас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родната къща на Екзарх Стефан става музей
Родната къща на Екзарх Стефан става музей
Уникален сорт воден кромид отглеждат в Гоцеделчевско
Уникален сорт воден кромид отглеждат в Гоцеделчевско