НОВИНИ

Второ денонощие издирват младеж от село Смилян

Второ денонощие десетки хора от родопското село Смилян и района издирват 20-годишния Ивелин Велинов Узунов.

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 07.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В осем без петнайсет на 5 май камера на местен магазин в Смилян заснема Ивелин Узунов да пазарува. След това момчето изчезва.

Велин Узунов - баща на Ивелин: "Към осем без 15 той ми се обади - къде си, викам аз съм в Смолян, ще се прибера след малко. Добре, чао и това беше. След това с жена си говорих, тя каза Иво с теб ли е, щото тука го няма. Викам как да го няма той е там. Звъннах му аз, това беше към девет часа, но телефонът му беше изключен."

Бащата тръгва да търси Ивелин из цялото село, обикаля околностите, но от младежа няма и следа. Накрая подава сигнал за изчезването му в полицията.

Цветелина Черкезова - говорител на ОДМВР-Смолян: "Незабавно е обявен за местно издирване, т.е. на територията на област Смолян, веднага след това, след като не е открит е обявен за общодържавно издирване и към този момент местонахождението му е все още в неизвестност, провеждат се издирвателни мероприятия на територията на цялата страна."

Междувременно доброволци от селото се организират и също търсят момчето в целия район.

Бисер Узунов - чичо на Ивелин: "Вчера дори без да търсим помощ, обаждат се, организират се екипи, идват с личните автомобили и се включват."
Величка Петкова: "Всички в Смилян казват, че познават Ивелин като много тихо скромно и свито момче, не познавал района и се разхождал единствено до часовниковата кула в селото."

Ивелин не употребявал алкохол, не пушел, не ходел на дискотека, обобщават роднините. Обаждал се дори когато излизал на разходка. Затова за тях изчезването му продължава да е необяснимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път съкровищата на Асеновград напускат страната
За първи път съкровищата на Асеновград напускат страната
Заражда ли се крайнодесен екстремизъм в германската армия
Заражда ли се крайнодесен екстремизъм в германската армия