Министърът на вътрешните работи Валентин Радев запозна посланиците на страните-членки на ЕС и на САЩ как страната ни охранява българо-турската граница и какви мерки предприема по охрана на летния туристически сезон. 1000 полицаи и тази година са командировани по Черноморието, за да охраняват българските и чужди туристи.

България охранява перфектно българо-турската граница - една от най-чувствителните в ЕС и противодейства ефективно на трафика и организираната престъпност, е заявил министър Радев пред посланиците.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи - Нашият премиер, който и да дойде от лидерите на ЕС, той ги завежда да видят и лично да се убедят, как ние се справяме с тази сухопътна граница.

По думите му, някои от посланиците и днес са изразили резерви за готовността ни за Шенген, затова вътрешният министър още веднъж е разяснил какво прави България по пътя към Шенгенското пространство.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи - Днешната среща беше с тази цел - да дадем пълна информация по всички въпроси на посланиците - да я предадат на тези, от които зависи това - на политическите партии и на техните представители в Парламентите, за да могат да гласуват правилно, когато става въпрос за приемането на Б-я в Шенген, аз съм оптимист.

За да охраняват летния сезон, и тази година 1000 полицаи ще бъдат командировани по Черноморието.

Младен Маринов, гл. секретар на МВР - Бургас и Варна нямат ресурс, който да се справи с летните сезони, затова са командировани близо 1000 допълнителни полицаи, които са от страната.

Помощ за охраната на сезона оказват и общините Несебър, Варна, Бургас и управителите на курортните комплекси, допълни главният секретар.