Скоро в Сърбия може да има предсрочни избори, заяви сръбският президент Александър Вучич. За 12-а поредна седмица в различни сръбски градове се проведоха протести срещу управлението на Вучич. Тази вечер в Белград отново ще има протестно шествие с искане за оставката на сръбския президент.

Александър Вучич не уточни кога ще има предсрочни избори, но беше категоричен, че ще са скоро. Той направи изявлението на митинг в Кралево, който е част от кампанията му "Бъдещето на Сърбия". Тя започна в началото на февруари. Целта на Вучич е през следващите седмици да обиколи всички 29 окръга в страната, за да представи визията си за бъдещето управление на Сърбия.

Независимо от лошото време снощи хиляди противници на Вучич се включиха в демонстрации срещу него. Опозицията също настоява за предсрочни избори. Тя упреква Вучич в "унищожаване на институциите и в задушаване на медиите и правосъдната система".

Нови антиправителствени протести в Сърбия

Нови антиправителствени протести в Сърбия

Стотици хора излязоха по улиците на Белград и 15 други града, за да настояват за оставката на президента Александър Вучич и част от министрите му. Про...

Редовните парламентарни избори в Сърбия трябва да се проведат догодина. Според социологическите проучвания, независимо от масовите протести срещу Вучич, той има подкрепата на половината от избирателите.