Почитателите на поредицата "Игра на тронове" могат да се потопят в света на Вестерос или поне, ако се разходят до Финландия. За втора поредна година в страната отвори врати леден хотел, вдъхновен от сериала.

Ако има място, където зимата действително е дошла, то това е тук - само на 200 км. от Северния полюс. Финладско село, в което следата на Белите бродници е навсякъде.

Скулптури от Русия, Украйна, Полша, Латвия и Финландия умело пресъздават добре познати на почитателите на "Игра на тронове" детайли. Огромен леден дракон и Железният трон са само малка част от нещата, които посетителите на селцето могат да видят. Всичко тук е създадено изцяло от лед и сняг, при това само за няколко дни.

Има и хотел, който разполага с 16 стаи, а на гостите се предлагат спален чувал и задължителна чаша горещ сок от горски плодове, за да се раздвижи кръвта им.

Селцето отвъд Вала има и параклис, където вече повече от 25 двойки са избрали да се венчаят. Разбира се, има и ресторант, а най-предпочитаното питие е водката... очаквано - в чаша от лед.

Мястото ще бъде отворено до края на април, а цената за посетители е 18 евро. Вечер в хотела ще ви излезе 500, но екипът обещава, че ще си струва.

Как „Игра на тронове“ предизвика туристически бум

Как „Игра на тронове“ предизвика туристически бум

Няколко държави преживяват туристически бум, благодарение на снимките на сериала „Игра на тронове“, осъществени там.