НОВИНИ

Във Варна обявяват наградите на най-престижен балетен конкурс в света

След минути във Варна ще бъдат обявени победителите в най-стария и най-престижен балетен конкурс в света. За първи път през юбилейната му 50-та година журито не обяви предварително разпределението на наградите, а само лауреатите.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
20:28, 29.07.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Знаем само, че балетистите от Софийската опера София Цуцакова и Джон Абенанти са сред наградените, защото организаторите за първи път запазиха интригата за последния възможен момент. В това издание направиха впечатление отсъствието на силната руска школа, липсата на представители на Южна Корея във финала, доминацията на мъжете сред финалистите и изключително добрата организация, устояла на лошото време. Председателят на журито Владимир Василиев - единственият досега носител на Гран при от Варна, оцени много високо работата и на екипа, и на младите балетисти.

;
Владимир Василиев, председател на журито на Международния балетен конкурс - Варна 2018: Искам да поздравя абсолютно всички участници в конкурса, който е още една стъпка в тяхното усъвършенстване. Всеки път, разбира се, се появяват някакви малки звезди, понякога се случва някоя да избухне ярко и - край. Но за всички нас тук е много важно тези малки звезди да се разпалват все повече и да се превръщат в големи звезди, които ще светят дълго. И никога не бъдете доволни от себе си.
;

В юбилейната година на балетния конкурс във Варна Царят на балета Владимир Василиев отбелязва и свой личен впечатляващ празник - 60 години на балетната сцена. Супер гала концертът „Среща на поколенията“ утре вечер ще бъде посветен на него, като в програмата са включени лауреатите на конкурса като Максимилиано Гера, Роландо Сарабия , Бруклин Мак, Уитни Дженсън и Матиас Дингман, така че балетният празник във Варна продължава и утре вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време не пречи на почиващите във Варна
Лошото време не пречи на почиващите във Варна
Румънски фирми търсят български работници
Румънски фирми търсят български работници