НОВИНИ

Във Варна официално беше открит летният туристически сезон

Курортите по Северното Черноморие вече посрещат първите туристи. Какви са очакванията за сезон 2018 и на какви цени може да почиваме по Северното Черноморие тази година, ще разберем от Нора Бочева.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
09:06, 19.05.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

С 5 до 10% е повишена цената на морската почивка у нас тази година. За нощувка „ол инклузив“ цените започват от 40 и достигат 180 лв. в зависимост от от категория на хотела. Ако не искате да се възползвате от такава услуга, цената на нощувката започва от 20 лв.

Ранните резервации показват, че тази година се очертава много добър сезон, заяви Димитър Дичев от Варненската туристическа камара. Той предвиди, че за район Варна резултатите таи година ще надминат тези от миналата.

Димитър Дичев, Варненската туристическа камара: Миналата година район Варна посреща 1 141 000 туристи и бяха реализирани 5,5 млн. нощувки. Искам да кажа, че не само моята прогноза, но и на хотели туроператори е, че тези цени ще бъдат надминати. Докато за страната се дава ръст от 5%, специално за район Варна той ще е между 5 и 8%.

През миналата година във Варненско са почивали туристи от над 60 страни, но основните пазари са Германия, Полша, Украйна, Русия, Румъния и още няколко, допълни Дичев. С изключение на руските туристи, се очаква ръст на всички чуждестранни туристи.

;

Хотелите в курортните комплекси вече посрещат първите туристи за сезона.

Йохан Верлинден - Белгия: Всяка година почиваме в различни страни. Тази година избрахме българското Черноморие , защото брат ми е бил тук и е останал много доволен. Ние също сме доволни от нашата почивка в България - много хубава страна, времето е прекрасно. Разхождаме се, пазаруваме и отново ще дойдем тук.

Резервациите показват, че голяма част от българите предпочитат да почиват по Северното ни Черноморие през месеците юни и септември, когато цените са по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари: Лошото момче на Британската корона
Принц Хари: Лошото момче на Британската корона
Отбелязваме европейския ден за борба със затлъстяването
Отбелязваме европейския ден за борба със затлъстяването