НОВИНИ

Във Варна работи най-модерната апаратура за очна хирургия

Най-модерната нова апаратура за първокласна очна хирургия работи вече във Варна. Техниката, с която разполага очен медицински център „Свети Николай Чудотворец“, включва най-съвременните операционни микроскопи, апарати за микрохирургично отстраняване на вътрешноочно перде, анестезиологични апарати и специализирани операционни маси и столове.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
18:00, 11.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Катарактата е помътняване на естествената леща на окото. Основното оплакване при това заболяване е постепенно намаляване на зрението. Най-съвременният вариант е отстраняване на катарактата през много малък разрез с помощта на ултразвук. За целта в клиниката вече разполагат с една от най-модерните апаратури, съчетана с лазера за операции, която се въвежда за първи път в България. Тя се състои от пълен комплект техника, част от която е микроскоп с LED осветление.

д-р Пламен Хубанов - специалист-офталмолог
„Предимството на този микроскоп е, че първо е безвреден за пациента. Второ е безвреден за хирурга. И визията, която има хирургът, е много лесна за манипулиране в дълбочина.“

Апаратът за микрохирургично отстраняване на вътрешноочното перде позволява много бързо отстраняване на лещата, без да има риск за пациента.

Александър Първанов – специалист по офталмоложка апаратура
„Това е уникален апарат, който разполага с хибридна система за управление на флуидите, а именно посредством тази система се поддържа най-добър баланс в окото.“

Целта на въвеждането на най-модерната апаратура е да осигури на българските пациенти медицинска помощ и лечение на очни заболявания на европейско и световно ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1 млн. свободни работни места в Германия
1 млн. свободни работни места в Германия
Училище Кирил и Методий в Пловдив празнува 11 май
Училище "Кирил и Методий" в Пловдив празнува 11 май